Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Miért veszti el az érdeklődését egy férfi?

Szépen indul az ismerkedés, a férfi igazán rákapcsol, sokszor jelentkezik, egyik randi követi a másikat. Aztán valami megakasztja ezt a folyamatot, és a találkozások ritkulnak, a pasi lemondja a randikat, már érezhető, hogy nem igazán van oda a nőért... De kerekperec nem fogja megmondani, hogy nem szeretné folytatni, mert egyrészt konfliktuskerülő, másrészt a fene tudja, talán még jó lesz ez a kapcsolat valamire...

A férfi a jelek szerint kihátrál a kapcsolatból, de miért? Mi vezet el idáig, és mit tehetünk nőként az ellen, hogy újra és újra megismétlődjön ez a kellemetlen és fájdalmas tapasztalat?

Lehetséges okok:


1. Van valakije, és az fontosabb, mint mi

Lehet, hogy már volt valakije, mikor elkezdtünk ismerkedni, lehet, hogy összevesztek és közben kibékültek, lehet, hogy párhuzamosan ismerkedett (társkeresőn ez elég gyakori), vagy akkor jött össze az illetővel, amikor már úgy éreztük, hogy együtt vagyunk (de ő ezt nem tekintette igazi kapcsolatnak).

Ilyenkor sokmindent nem tehetünk: a féltékenykedés, a telefonálgatás, a faggatózás mind nem segít. Ha a pasi nem minket választott, akkor ebbe bele kell nyugodnunk, bármilyen fájdalmas is legyen. Persze sok esetben nem tudjuk egyértelműen, hogy van valaki a háttérben, mivel ő maga nem árulja el, de azért a legtöbb nő megérzi. Megtehetjük, hogy figyelmen kívül hagyjuk a jeleket, de ettől nem lesz jobb semmi, legfeljebb tovább húzzuk a szakítást, amelynek kezdeményezése sajna szinte mindig a nőre hárul.


2. Még esze ágában sincs elköteleződni

Ha egy férfi (vagy srác) érzi, hogy őt meg akarják fogni, és a barátnője a kapcsolat következő szintjére lépne, ő viszont még egyáltalán nem szeretne szinteket lépni, akkor elvesztheti a lelkesedését. Minél fiatalabb valaki, annál kevésbé valószínű, hogy a nyakába akar venni egy komoly kapcsolatot, házasságra gondolna, családalapításról álmodozna. Ha a nő viszont már nagyon erőlteti ezt az irányt, akkor könnyen elijesztheti a barátját.

Nyilván nem könnyű eldönteni, hogy érdemes-e megvárni, amíg ő is eljut oda, hogy el szeretne köteleződni, vagy inkább engedjük el, mert vele úgysem lennénk boldogok... Az azonban biztos nem jó megoldás, hogy nyüstöljük a témával és mártírkodunk, amiért még nem kérte meg a kezünket. Noha vannak férfiak, akiket bele lehet kényszeríteni egy házasságba, főleg, ha az ő családjuk is nyomást gyakorol rájuk, ezek a házasságok nem szoktak jól sikerülni.


3. Túl sokat panaszkodunk

Se  férfiak, se a nők nem szeretik, ha a partnerük állandóan panaszkodik valamiért és semmi se elég jó neki: az örökös elégedetlenség és a rossz hangulat sokakat menekülésre sarkallhat. Főleg, ha ez a viselkedésmód még azelőtt válik jellemzővé, hogy a pár összeházasodott volna. Utána már nehezebb elmenekülni...


4. Túlságosan tapadunk

Nem azonosak a simogatási és érintési igényeink, illetve nem ugyanattól érezzük jól magunkat. Ha egy férfit idegesít, hogy állandóan becézgetik, a nő meg nem képes abbahagyni, annak elég valószínű módon menekülés lesz a vége. Ugyanez vonatkozik arra is, hogy kinek mennyire fontos a napi többszöri telefon, az állandó egymáson lógás, vagy kit mennyire idegesít.

Ha legszívesebben magunkhoz kötöznénk a partnerünket és minden percben tudni akarjuk, hol van és mit csinál, akkor velünk van probléma, nem vele: forduljunk pszichológushoz.


5. Nyilvánvaló, hogy nem vagyunk elégedettek önmagunkkal

Illúzióromboló lehet, ha valaki állandóan azon pörög, hogy hogy néz ki, folton megerősítést vár a partnerétől, hogy mennyire szép, vékony, dögös, stb, ugyanakkor állandóan azt hajtogatja, hogy nem eléggé ilyen meg olyan. A külsejükkel túlságosan sokat foglalkozó nők is elriaszthatják a férfiakat, főleg, ha például kalóriaszegény illetve egészséges étkezési szokásaikat rá is ki akarják terjeszteni, vagy másról se lehet velük beszélni, mint hogy mit vegyenek fel és milyen színűre fessék a körmüket.

De ennek az ellentéte is taszító lehet: a nő, aki már egyáltalán nem törődik magával, mackónadrágban jár, nem mos hajat, nem próbál csinos és vonzó lenni: utóbbi viselkedés gyerekszülés után jellemző sokakra. Nehéz visszatalálni régi énünkhöz, de nagyon fontos, hogy ne szűnjünk meg nők lenni csak azért, mert anyák vagyunk. Ez biztosan tönkreteszi a kapcsolatunkat. (Itt nyilván fontos, hogy a partnerünk és a család is segítsen visszatalálni önmagunkhoz, de ha nem is kérünk segítséget, akkor sokkal nehezebb lesz).


6. Túlszárnyaljuk

Az is okozhatja az érdeklődés elvesztését, ha a férfi úgy érzi, hogy kevesebb nálunk, nem képes úgy teljesíteni, intellektuálisan nem tud követni bennünket... Történhet ez egy kapcsolat kezdetén, de akár több éves házasság után is: még mindig nagyon sok férfit zavar például, ha a felesége többet keres vagy sikeresebb nála. Erre is borzasztó nehéz megoldást találni, mert elég szörnyű lenne, ha tudatosan vissza kellene fognunk magunkat annak érdekében, hogy ő többnek érezze magát. Kapcsolat elején jobb is, ha az ilyen férfi hamar rájön, hogy nem partner számunkra.


7. Valamilyen lelki zavara van

Az is előfordul, hogy az érdeklődés elvesztéséhez nekünk semmi közünk nincs: a férfi szenved valamilyen függőségben (alkohol, munkamánia, drogok, játékszenvedély, pornófüggés), vagy egyéb lelki zavar jellemző rá. Ilyenkor ő maga sem érti, miért veszti el az érdeklődését, és valószínűleg nem csak egy partnerrel működik így. Aztán ott vannak még a sötét triász tagjai, akik eleve nem is igazán érdeklődnek senki iránt konkrétan, csak megjátsszák a lelkesedést.

Ha még a kapcsolat kezdeti fázisában felismerjük a problémát, jobb, ha időben távozunk. Vagy megpróbálhatjuk megmenteni a függésétől... Az esetek nagy részében nem fog sikerülni.


Ezeken az okokon kívül még számos más is létezik. Egy részük ellen tudunk tenni, de nem minden esetben segít, ha mi magunk változtatunk. A lényeg, hogy tanuljunk a tapasztalatainkból és legközelebb jobban csináljuk.