Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Nyári készülődés, ismerkedési lehetőségek

Az év különböző napjain szoktam végighallgatni az érvek sorát arról, hogy azok miért nem alkalmasak a párkeresésre, a másik nemmel való kapcsolat kialakítására. Télen nem szeretünk menni sehova, inkább otthon kuksolunk egy bögre kakaóval, vagy teával. OK. Tavasszal még nincs annyira „szezon”, ősszel meg „már kifutottunk az időből”. OK. Meg ugye éjjel-nappal meló, kinek van erre energiája?

Nyáron sem szűnnek meg az állások, de azért milliónyi okot fel lehetne sorakoztatni amellett, hogyha már egész évben minden napra voltak kifogásaid, akkor miért pont most tedd őket félre. Akár a színpszichológia, akár a hőmérsékleti változások okozta hormonális hatások, akár a lengébb, többet mutató öltözet következtében érzett párzási hajlandóság irányából közelítünk, mindenképp látható: a nyár kedvez a társkeresésnek. A marketing szakemberei is tisztában vannak ezzel, nem véletlen a sok fesztivál, rendezvény, vagy a siófoki őrület, hogy mást ne említsek.

Ez az ellenkező irányba is hathat, ugyanis, aki e területen sikertelenebb, az csak még frusztráltabbá, kedvetlenebbé válhat akkor, amikor látja, hogy mások ilyenkor kedvükre csajoznak/pasiznak, vagy úszkálnak a régi diszkó slágerekből ismert balatoni őrületben.

Ezeket biztosan tudod Te is. Akkor mi a célja ennek a cikknek?

Elsősorban az, hogy felhívja figyelmed arra, hogy még nem vagy elkésve, most júniust írunk és a valódi pezsgés július/augusztus környékén még javában tartani fog. Tehát ez egy „motivációs hangsúllyal” bíró írás. Nem az ismeretek populárisabb hangvételű közlése, témák mélyebb fejtegetése a szándéka, hanem az emlékeztető arra, hogy próbálj lecsapni azokra a lehetőségekre, amik eléd kerülhetnek az elkövetkezendő 2-3 hónapban.

Így, ha kisebb súlyproblémákkal küzdesz, és nehezen vonszolod le magad az edzőterembe, augusztusra képes lehetsz formába hozni magad. Vagy, ha nincsen baráti köröd, akikkel belevethetitek magatokat a kirándulásba, lazulásba, még ezen is változtathatsz. Több közösség szerveződik az interneten ezzel a motivációval is.

Sokszor érzem azt, hogy embereknek nem a lehetőségekkel van problémájuk, hanem az általuk érzékelt alternatívákhoz való merev ragaszkodásukkal. Erre jó példa volt egy férfi ügyfelemmel elhangzott beszélgetésem, aki kijelentette, ő bizony nem utazik el nyaralni, csak akkor, ha addig talál magának egy konkrét barátnőt (erre maradt még nagyjából 1 hónapja, hogyha a készülődést is beleszámítjuk). Feltehető a kérdés: ha egy idegen nővel utazna el, az mi miatt lenne probléma? Merthogy sokan keresnek útitársakat hasonló okokból kifolyólag. A válasz a következő volt: azért ahhoz meg is kéne egymást ismerniük előtte valamennyire, hogy ilyenbe bele merjen vágni. Miért olyan lényeges ez? Lesz rá egy hét. Vagy kettő, ha jól alakul. Azért az valamennyire csak felmérhető, hogy ki az, aki az út felénél átvágná a torkunkat egy szikével és ki az, akinél ez a veszély kevésbé van jelen.

Hovatovább: nem egyszer pont azok a programok szoktak dugába dőlni, amiket igényes és aprólékos tervezgetéssel már-már színházi dramaturgot megdöbbentő körülményességgel próbálunk életre kelteni, a spontán, ötlettől vezért elképzeléseink pedig gyakran igen jól sülnek el.

Hogy is kezdj neki ennek az egésznek?

Érdemes tartani egy gyors brainstormingot, ahol az összes lehetőséget össze tudod szedni, ami kivitelezhető rövid időtartam alatt és azokat az eszközeidet is, amik segítségével feljavíthatod az esélyeidet. Ilyenkor mindenki „csinosabb, barnább, izmosabb, feszesebb”, ami tűnhet úgy, hogy nehezíti a versenyt, de a másik oldalról is érvelhetünk: a legtöbben rá vannak feszülve a témára, így Te a sikeredet látva, egy kis könnyedséggel, természetességgel, egy vállalhatóan igényes megjelenéssel többre juthatsz az átlagnál.

Még az említett Siófokig sem kell leutaznod, ahol özönlenek az emberek az utcákon, kisétálhatsz Budapest valamelyik nagy terére is az esti órákban, ahol máris körülnézhetsz és felismerheted azt, hogy mit fogsz sajnálni szeptemberben, amikor újra visszalendülsz a régi kerékvágásba.

 

Írta: Lázár Gergely

Forrás:

www.randidoctor.hu