Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Sör- és borfesztiválok a finom nedűk szerelmeseinek

Vingardium Borliget
2017.09.01-03. @Budapest, Erzsébet Liget

A Vingardium Borliget néven tavaly életre kelt borfesztivál idén is neves zenei fellépőkkel, új játékokkal, meglepetésekkel, különleges gasztronómiai kiállítókkal és persze sok jó magyar borral várja az érdeklődőket szeptember 1-3-ig az Erzsébet Ligetben. A Vingardium Borliget elsősorban borfesztivál, de nem a megszokott keretek között, hiszen a helyszín és a színes program-kavalkád családi fesztivállá is varázsolja. Bor, napsütés, koncertek, piknik a fűben, gasztrocsodák, gyerekprogramok – ez a VINGARDIUM BORLIGET!

Vingardium

 

Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál
2017.09.02-03. @Budapest, Budafoki pincék

Szeptemberben 2-3. között ismét lesz Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál. Európában egyedülálló az a 40 kilométernyi feltárt, összefüggő pincerendszer, amely a városrész alatt húzódik. Budafok-Tétény páratlan borkultúrával büszkélkedhet, és ezt minden évben nyárbúcsúztató fesztivállal ünnepli. Mindenkit szeretettel várnak Budapest Bornegyedébe!

PezsgoBorFesztival


Éld át a legjobb programokat egy igazi társ oldalán! Találd meg a hozzád illőt legújabb társkeresőink között!

Dreher Feszt
2017.09.02. @Budapest, Jászberényi út 7-11.

A DreherFeszt különleges hangulatáról idén sem kell lemondanod! Betekinthetsz a sörgyár falai mögé, számos romkocsmában megkóstolhatod a sörmesterek csak erre a napra fejlesztett sörspecialitásait, meglátogathatod a kultikus Főzőházat vagy akár magadnak csapolhatod a sört, miközben a legnépszerűbb fesztiválbandák – mint a Punnany Massif, a Cloud 9+ és az Intim Torna Illegál – bulijain, valamint feltörekvő tehetségek kisszínpados koncertjein és Dj-partikon gyűjthetsz felejthetetlen élményeket. Az immár negyedszer megrendezett sörgyárfesztivál szeptember 2-án ismét várja a jó zene és a jó sörök kedvelőit.

DreherFeszt

 

Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál
2017.09.02. @Soponya, Ökoturisztikai Központ

Kulináris élmény egyenesen az erdőből. A Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál sikeresen ötvözi a könnyűzenei és gasztronómiai fesztiválok hangulatát, programkínálatát, mindezt egy csodálatos természeti környezetben. Az esemény nemcsak a természet és vadételek szerelmeseinek nyújt kikapcsolódási lehetőséget, a kulturális rendezvények iránt fogékony látogatók az érzékszerveket csábító ízek és illatok kavalkádja mellett számos programon vehetnek részt. A rendezvény fő vonalát a hazai vadhúsfogyasztás népszerűsítését szolgáló főzőverseny adja, ahol 300 szakács és kukta verseng az Erdei Ételek Mestere címért, melyet a legjobb bográcsos vadétel elkészítésével vívhatnak ki maguknak. A fesztivált neves fellépők, színvonalas programok, kézműves kirakodó vásár és gasztro udvar színesítik.

VadgasztronomiaiFesztival


Szeretnél párban elmenni a jobbnál jobb gasztro élményekre? Ismerkedj 30-as társkeresőinkkel!

Balatonfüredi Borhetek
2017.08.16. – 2017.09.03. @Balatonfüred, Tagore sétány, Kisfaludy Színpad

A borvidék legjobb nedűi, harminc fajtából származó, közel háromszázféle bor, köztük a még mindig sláger rozék, gyöngyöző borok, az elnyűhetetlen rizlingek és a díjnyertes nedűk. A Balaton-felvidék ízletes nedűit adó Balatonfüred-Csopaki borvidék méltó ünnepe a nagy múltra visszatekintő, minden év augusztusában megrendezendő Balatonfüredi Borhetek. A borosgazdák a Tagore sétányon felállított, hangulatos borsátraikban három hétig várják a vendégeket. A Kisfaludy színpadon tartott ünnepélyes megnyitót követően újabb borlovagrend avatást tartanak.

BalatonfurediBorhetek

 

Különleges órák -17-19. századi órakülönlegességek állandó kiállítása
2017.08.29. – 2017.09.03. @Budapest, Nagytétényi Kastélymúzeum

Precízió és luxus címmel Radvánszky Ferenc, Svájcból hazatelepült órarestaurátor-óramérnök magángyűjteményének 17-19. századi órakülönlegességeit vonultatja fel a Nagytétényi Kastélymúzeum kamarakiállítása. Ezek a művészettörténeti korszakokat felidéző tárgyak nemcsak esztétikailag jelentősek, hanem az ipartörténet korhű dokumentumai is. A kiállításon olyan luxus darabokból álló gyűjteményt mutatnak be, amelyek mind külső megjelenésükben, mind működőképes szerkezetük révén, igényes enteriőrben is felkeltik az érdeklődést, s egyben muzeális értéket is képviselnek. További különlegessége a mintegy 300 évet felölelő, állandó kiállításként megtekinthető gyűjteménynek, hogy olyan óra remekeket is felsorakoztat, melyek egyetlen magyarországi közgyűjteményben sem láthatóak.

OraKiallitas