Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Te is lehetsz sikeres társkereső!

Jó lenne ezt elhinni, ugye? Ha kételkedsz benne, hogy te is sikerrel találhatsz társat az online randifelületeken, mutatok néhány okot, ami reménnyel tölthet el.

Bizonyára te is tapasztaltad már, hogy mennyi frusztrációval, bosszúsággal és csalódással jár időnként az online randizás. Lehet, hogy már többször annyira elkeseredtél, hogy azt fontolgattad, feladod az egészet, és inkább szerzel három macskát. Ne add még fel! Mutatok néhány dolgot, ami téged is sikeressé tehet.

Csináld kitartóan a sikerig!

Már az fontos lépés, hogy egyáltalán elkezdted! Ha fent vagy legalább egy online randifelületen, és hetente néhányszor ránézel a friss jelentkezőkre, levelet írsz nekik, már sokat tettél a siker érdekében.

Semmi más dolgod nincs, mit ezt kitartóan folytatni. Igen, tudom, hogy sokan nem válaszolnak, gyakran elhal a levelezés, és előbb-utóbb elfogynak azok az emberek, akiknek szívesen írsz levelet.

Ahelyett, hogy panaszkodnál vagy feladnád az egészet, nagyon is sok mindent tehetsz azért, hogy sikeres legyél.

Ha azt tapasztalod, hogy nem jön válasz a bemutatkozó leveledre, nézd át alaposan a regisztrációs lapodat, vizsgáld meg, hogy elég érdekes, humoros-e. Ha van rajta mit javítani, tedd meg, írd át! Nézd át a feltett fényképeidet is! Lehet, hogy nem a legelőnyösebb arcodat mutatják a képek? Ha kell, menj el profi fotóshoz, és csináltass magadról szuper képeket!

Ha azt tapasztalod, hogy néhány levélváltás után elhal a levelezés, akkor azt javaslom, hogy ne levelezgess, csetelgess sokáig, mert ennek semmi értelme. Próbálj meg minél hamarabb videócseten keresztül vagy személyesen találkozni a jelölteddel! Nagyon sok időt megspórolsz magadnak ezzel! Lehet, hogy valaki levélben nem tűnik túl izgalmasnak, személyesen viszont azonnal megtetszetek egymásnak. Kár lenne kihagyni ezeket a lehetőségeket!

Ha úgy érzed, hogy már „lehalásztad” az egyik társkeresőt, és nem látsz új, potenciális partnerjelölteket, akkor gondolkozz el azon, hogyan tudnád tágítani a lehetséges jelöltek körét! Kitágíthatod a keresést életkor vagy lakóhely szempontjából, és máris lesznek új jelöltek. Ha ez sem hoz eredményt, akkor regisztrálj másik társkeresőre, nézz szét az offline társkeresés világában is!

Az a legfontosabb, hogy kétségbeesés, reményvesztettség és feladás helyett keresd a megoldást! Ne azt kérdezd, miért viselkednek így vagy úgy más társkeresők! A jó kérdés: én mit tudok tenni azért, hogy sikeresebb legyek! Mindig van mit tenni! A lényeg, hogy tarts ki, csináld, minden nap tegyél valamit azért, hogy megtaláld a társad! Hidd el, az erőfeszítéseid meg fogják hozni az eredményt!

 

A nagy számok törvénye mindig működik!

Reményre ad okot, hogy minél több emberrel találkozol, annál nagyobb eséllyel találsz valakit, aki illik hozzád. Ez nem hit kérdése, hanem olyan vastörvény, mint a gravitáció! Nem kell benne hinni, csak csinálni. Ha kitartóan, hétről hétre legalább egy randit összehozol, előbb-utóbb megtalálod a társadat.

A biztosítási üzletkötőket arra tanítják, hogy minél hamarabb szedj össze 99 nemet, mert annál hamarabb eljutsz az egy darab igenhez, amikor valaki üzletet köt veled. Így működik ez a társkeresés világában is. Ne azon keseregj, hogy valaki ismét nemet mondott rád! Minél hamarabb begyűjtöd a nemeket, annál hamarabb találsz valakit, akivel kölcsönösen igent tudtok mondani egymásra.

Hiszed-e, hogy neked is lesz társad?

Amikor új társkereső kliens érkezik hozzám coachingra, az első alkalommal mindig felteszem neki ezt a kérdést: hiszel abban, hogy előbb-utóbb megtalálod a társad? Sajnos erre a kérdésre nagyon kevesen mondanak igent. Aki viszont hisz benne, hogy hamarosan megtalálja az Igazit, az pár héten, hónapon belül tényleg talál társat. Azt tapasztalom, hogy az erre a kérdésre adott igen válasz jelzi leginkább előre, hogy valaki mennyire lesz sikeres társkereső.

Tedd fel magadnak ezt a kérdést, és figyelj a belülről jövő őszinte válaszra! Ha úgy találod, hogy nem vagy biztos abban, hogy neked is lesz valaha társad, akkor se keseredj el, mert egyrészt találtál egy pontot, ahol rendszerint elakadsz, és nagyon is sok mindent tehetsz azért, hogy átlépd ezt az akadályt.

Azok, akik nem biztosak abban, hogy valaha lesz társuk, az életútjuk során olyan sérüléseket szenvedtek el, ami lerombolta bennük a magukba és a másokba vetett bizalmat. Nem bíznak abban, hogy lehet-e, érdemes-e megnyitniuk magukat egy másik ember előtt, és egyáltalán nem hiszik azt, hogy ők maguk szerethetők. Ez egyrészt kötődési probléma, másrészt önbecsülés-hiány. Ha azt tapasztalod, hogy bármelyikkel is gondod van, akkor keress fel egy segítőt (pszichológust, pszichoterapeutát, coachot, mentálhigiénés szakembert), mert ezzel dolgod van. A jó hír az, hogy egy szakértő segítségével ezek a problémák orvosolhatók.

Nagyon fontos, hogy ha itt akadtál el, akkor előbb keress segítőt, dolgozz magadon, és utána vesd bele magad ismét a társkeresésbe.

 

Tanuld meg a lehető legjobban használni az online randifelületeket!

Azt gondolom, hogy az online társkeresésnek is megvannak a maga praktikái, amelyeket érdemes megismerni.

Jó, ha tudod, hogyan írj meg egy szuper bemutatkozást, nem árt, ha tudod, milyen fényképek mutatnak be téged a legelőnyösebb oldaladról. Fontos tudni, hogy milyen legyen a bemutatkozó levél, amit először elküldesz valakinek, és mit tudsz tenni azért, hogy minél előbb randi legyen a kezdődő ismeretségből.

Jó, ha tudod, miként leszel vonzó az első randin, vagy hogy viseld el, ha nemet mondanak neked, milyen vészcsengőkre figyelj az első találkozások során.

Ezek mind megtanulhatók. Itt van például ez a blogfelület! Szánj rá néhány órát, és olvasgass cikkeket, ismerd meg a legjobb praktikákat, tanulj mások hibáiból! Lényegesen lerövidítheted a társkeresés folyamatát, ha már ezeknek a tapasztalatoknak a birtokában vágsz neki a keresésnek.

A lényeg az: számtalan okod van reménykedni abban, hogy neked is menni fog az online társkeresés, és előbb-utóbb te is megtalálod azt az embert, akivel boldogan élhetsz együtt vagy alapíthatsz családot!

Ha egyben szeretnéd látni a leghasznosabb online randizási tippeket, nézd meg a Hódíts online! című videós előadássorozatot!