Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

6 ok arra, hogy örülj, ha belevágtál a netes társkeresésbe

Lehet, hogy már régóta csinálod, és még mindig nem találtad meg azt, akit keresel. Lehet, hogy kicsit belefáradtál. De elgondolkodtál már azon, hogy mi mindenre lehetsz büszke, és mi mindennek örülhetsz az online randizás kapcsán?

1) Képes voltál kilépni a komfortzónádból. Nem vártad ölbe tett kézzel, hogy történjen már valami, hanem tettél is érte valamit. Profilt alkottál, valószínűleg fotót választottál, írtál egy bemutatkozó szöveget, leveleket, döntéseket hoztál, kit szólíts meg vagy kinek a levelére reagálj. Nem mindenki hajlandó ezeket a lépéseket megtenni, lehet, hogy fárasztó, olykor macerás, de mindenképpen jó, hogy belevágtál, és az itt szerzett tapasztalatok másutt is nagyon jól jönnek majd.

2) Ha randizol, olyan emberekkel találkozol, akikkel mindennapi életed során soha nem futnál össze. Talán nem alakul ki köztetek semmi, vagy csak rövid távon haladtok együtt, de ezek a találkozások akkor is nagyon érdekesek és izgalmasak lehetnek. Nem csak a saját kis körödben mozogsz, hanem azon kívül is, mintha utazgatnál: érdekes és gazdagító lehet, ha nem fókuszálsz csak arra az egy kérdésre, hogy vajon az útitársad milyen hosszan kísér el vagy elkísér-e egyáltalán egy darabon.

3) Gyakorlod nem csak a randizást, hanem az ismeretlen helyzetekben való viselkedést, azt, hogy hogyan beszélj magadról, mit vegyél fel, mit mondj és mit ne mondj. A randizás, akár csak az állásinterjú, stresszes szituáció, de minél több helyzet van már mögötted, annál rutinosabban állsz neki, és annál könnyedebbé válhatsz. A való életben kialakuló ismeretségek esetén nehezebb eljutni a randiig, így tapasztalatlanságból sokmindent elbénázhatunk: mégiscsak jobb, ha akkor ügyetlenkedünk, amikor kisebb a tét vagy nagyobb az esély arra, hogy legközelebb javíthatunk.  Egyébként az állásinterjúk is sokkal könnyebben mennek, ha már sokat randizott az ember.

4) Nem maradsz passzív, teszel valamit a céljaidért, egyáltalán megfogalmazod a céljaidat és folyamatosan módosítod őket, ha szükség van rá. Lehet, hogy nem pont így találod meg azt, akit szeretnél, de legalább esélyt adsz a dolognak, cselekszel, és ez mindenképpen jó érzéssel tölthet el, aktívnak érezheted magad, lendületbe jöhetsz, más szituációkban is kezdeményezőbbé válhatsz.

5) Rengeteget tanulsz önmagadról és az emberi természetről általában. Megtanulod, hogy milyen dicséretet kapni és milyen csalódni, milyen visszautasítást elszenvedni, kikben érdemes bízni, és kiket nem érdemes komolyan venni, meglepheted önmagadat újra és újra azzal, hogy esetleg elvárásaiddal ellentétes módon viselkedsz, olykor zsigerből szembe mész az akár szilárdnak hitt elveiddel. Ha nem is vagy feltétlen mindenre büszke, ami közben történik, egyre jobban megismered önmagad, jó esetben toleránsabbá, nyitottabbá válsz. És fejlődsz, változol.

6) Van valami, aminek a megtanulása a sikeres élet egyik legfontosabb záloga, mégis olyan kevés hangsúlyt fektetünk rá. A randizás során nagyszerűen fog fejlődni a kudarctűrő képességed, ha van benned annyi kitartás, hogy újra és újra felállj egy-egy csalódás után és ne omolj össze. Hogy tudj továbblépni, el tudd engedni azt, aki el akar menni, és ne ragaszkodj görcsösen a vesztes ügyekhez. Egy olyannyira instabil világban, mint ez a XXI. századi, a kudarctűrés és az újrakezdés képessége felbecsülhetetlen érték.

+1 ok

Ha jól csinálod, több és változatosabb szexuális élményben lehet részed, mint ha nem ismerkednél online - addig is, amíg nem kötsz ki valaki mellett. És ez sem elhanyagolható szempont.

Forrás: http://www.huffingtonpost.com/alexa-cortese/online-dating_b_5134756.html?ncid=fcbklnkushpmg00000046