Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Érdemes-e berúgni a randin?

Így szilveszter után nem merném túl komoly témával indítani az évet és persze annyira bonyolulttal sem, ami a késői józanodáson áteső olvasóból a „mivan?” reakción kívül mást nemigen váltana ki.
 
A címben feltett kérdésre kézenfekvőnek tűnhet a válasz: „hülye az, aki egy randevún leissza és leégeti magát ezzel”. Nyilván sokféle randi van, lehet egy kellemes forraltborozásnak is lerészegedés a vége és megmaradhat mindez kellemes élményként is.

Azonban, bár valahol a tisztelet jelének tekinthető, ha józanul visszük végig a találkozó 1-2 óráját, bizonyos esetekben mégis az derül ki, hogy nem feltétlenül gond az, ha (nyilván kölcsönös megegyezéssel) elfogyasztunk némi italt. Azt hiszem, ezt a legjobban a megfelelő környezetben célszerű megtenni, ebben a kreatív megoldások száma végtelen lehet. Stílusosan és elegánsan hathat koccintani valamilyen hangulatos bárban vagy bisztróban néhány deci borral, úgy, ahogy könnyed és közvetlen lehet megvásárolni az éjjel-nappaliban is, hogy azt a Margit-sziget valamelyik lépcsőjén ülve a lehető legnagyobb természetességgel, nevetgélések közepette iszogassuk meg. A tapasztalatom az, hogy sok múlik a randi partneren és magán a szituáción is (na, meg persze az időjáráson). Ha a másik nem kíván ebben részt venni, nincs azzal sem semmi gond, de az életstílusuk hasonlóságáról vagy különbözőségéről sokat elárulhat, hogy valaki ínyencségnek és kellemes élvezetnek találja pár korty megízlelését, még más elvből elutasítja az alkoholt, vagy esetlegesen heti rendszerességgel „bontja le” magát valamelyik szórakozóhelyen. Azt hiszem, ebben hasonló a hasonlóval tud igazán jól összepasszolni.

Egy kutatás például azt mutatta, hogy egy pohár bor elfogyasztása kedvezően hatott a megítélők véleményére, mikor is aszerint kellett válogatniuk az eléjük tett képekből, hogy az azon szereplő alanyok józanok voltak-e, vagy már fogyasztottak 1 pohár italt, vagy esetleg többet. Az derült ki, hogy ez a hatás csak addig érvényesült, még maguk a „pontozók” nem ittak 1 pohárnál többet.

Hogy mi ennek az oka, az érdekes témalehetőségeket vethet fel, elképzelhető, hogy sokaknak a gátlások oldódása után, valamilyenfajta attraktivitást kölcsönözhet az, ha ösztönösségük ezáltal jobban kisugárzódik, amellett, hogy még „képben vannak” állapotukat illetően. Ez természetesen csak találgatás, az én meggyőződésem az, amit főleg tapasztalatokból szűrtem le, hogy bármilyen élvezet megfelelő formában és célra használva közelebb hozhat egymáshoz embereket. Beszéljünk akár az evésről, ivásról, vagy a szexről, ez szerintem mindegyikre igaz.
Nem jó, ha az élvezet önmagáért van, de, ha egy kellemes ingert kötünk a másik személyéhez, az is segítségünkre lehet abban, hogy a jövőben fenn lehessen tartani a motivációnkat arra, hogy újra találkozni akarjunk vele. Valahol azt hiszem a jó „szeretők” titka is ebben rejlik, nem csupán az akrobatikus mozdulatokban vagy az emberfeletti állóképességben. Hanem abban, hogy többféle ingert kötnek az élvezethez, amit nyújtanak. Érintéseket, finom pezsgőt, dicséretet, kellemes vacsorát és hasonlókat.

Lehet az alkohol is egy eszköz arra, hogy közelebb kerülhessünk egymáshoz, feltéve persze akkor, ha nem ebben látjuk az egyetlen esélyünket a hódításra.
 

Forrás: