Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Farsangi evés, ivás, mulatás

Food Truck Rally
2017.02.25. @Budapest, Millenáris, B. épület

Február utolsó hétvégéjén street food arénává változik a Millenáris B épülete. A város legjobb food truck-jai, összesen 35 büfékocsi küzd meg a Guruló Street Food Kupáért, és kínál kifejezetten erre az alkalomra készített finomságokat. Az eseményen családi és gyerekprogramokkal is készülnek, a szakmabelieknek pedig workshopokat szerveznek. Kiderül, hogyan érdemes food truck-ot építeni, és a látogatók azt is megnézhetik, milyen lesz az ország első street food plázája. Kovács Lázár főzőbemutatóval készül, a színpadon többek között Fábián Juli & Zoohacker, valamint Barbarastahl is koncertet ad.


FoodTruckRally

 

I. Budai Farsangi Fánkfesztivál
2017.02.24-26. @Budapest, Allee melletti sétány (Kőrösy József utca)

2017. február 24-26. között megrendezik az első Budai Farsangi Fánkfesztivált, ahol több, mint 50 féle hagyományos és új vonalas fánk, street food, hagyományos farsangi étek és még megannyi finomság kerül terítékre. A finom ételeket természetesen különleges borok, pálinkák, sörök és farsangi koktélok fűszerezik. A rendezvényre élő fánk készítéssel, ingyenes családi programokkal és farsangi mulatsággal is készülnek a szervezők.

 

FarsangiFnkFesztival

 

Szeretnél te is részt venni a farsangi programjainkon? Ismerkedj budapesti társkeresőkkel!

Busójárás Mohácson
2017.02.23-28. @Mohács

Borzas busóbundákat öltő felnőttek faragott álarcokban, jellegzetes kellékekkel, öles kereplőkkel, kolompokkal felszerelkezve búcsúztatják a zord évszakot és várják a tavaszt - meg a turistákat, akikből a busójárás ideje alatt több mint 30 ezret is vendégül lát a 20 ezer lelkes Duna-parti város. A telet várhatóan 800 busó és további 200 maskarás búcsúztatja.


Busojaras

 

Velencei Karnevál
2017.02.25. @Velence

A középkori ruhába bújtatott Velence Korzón vidám nevetés jelzi, hogy éppen különböző gyerekprogramok zajlanak, miközben a reformációt képviselő kis művészek álarcokat festenek, mindehhez pedig az udvari zenészek muzsikája adja a hátteret. A piactéren hatalmas jégtömbök várják a bátor lovagokat, akik csapatokat alkotva műalkotásokat faraghatnak belőlük, az egész napos dínom-dánom végeztével pedig elégetik a télboszorkát, elűzve ezzel minden baljós árnyat. Ezek után már nem lesz más dolguk, mint Dj Smash zenéjére ropni a táncot.


VelenceiKarneval

 

Szentendrei Karnevál
2017.02.24-26. @Szentendre, Fő tér

A háromnapos fesztiválon számtalan kulturális programmal, télbúcsúztató utcabállal, maszkos-jelmezes fáklyás felvonulással, tűzzsonglőr produkcióval, vidám forgataggal űzik el majd a hideg napokat, hogy beköszönthessen újra a tavasz. A Fő téren izgalmas kültéri dekorációval, tűzkosarakkal, hőgombákkal, hangulatosan terített asztalokkal teremtenek majd otthonos melegséget, s már péntektől megnyitja kapuit a gasztronómiai vásár!


SzentendreiFesztival

 

VI. Almádi Disznótor és Téltemető
2017.02.25. @Balatonalmádi, Szent Erzsébet liget - Zenepavilon, Móló

Ha az időjárás is segít, Balatonalmádiban nagy mulatsággal búcsúznak a téltől az idén is. A finom ételek és italok mellé bőven lesz móka és kacagás, így mindenkinek jó szívvel ajánlhatjuk a vidám temetési programot. Szombaton reggel 8 órától disznóvágás az Erzsébet ligetben, a móló előtti részen. 15 órától ugyanitt téltemető-tavaszköszöntő műsor és táncház – közreműködik a Gerence Néptáncegyüttes és Baráti Kör. A műsor után a bátrabbak Schirilla György vezetésével megmártózhatnak a hideg Balatonban.


Disznotor

 

Szeretnél a hozzád illő társ oldalán részt venni a programokon, nézz szét online társkeresőink között!