Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

6+1 dolog, amit boldog párok elalvás előtt tesznek

Ha már van egy kedvesünk, akivel együtt élünk, akkor valószínűleg egy ágyban is alszunk. De ha mégsem, vagy nem lakunk együtt, esetleg nem akarunk még összeköltözni, vagy a körülmények úgy alakultak, hogy a távkapcsolat nehézségeit kell elviselnünk, más és más módon tudunk egymástól lefekvés előtt elbúcsúzni. Van, amit azok a párok is megtehetnek, akik nem egy ágyban alszanak, és persze van olyan, amit csak az együttélés tesz lehetővé.


1. Bújjunk ágyba egy időben!

Ennek akkor van jelentősége, ha együtt lakunk, és még egy ágyban is alszunk. Nyilván nem mindenki tudja megoldani, hogy mindig ugyanakkor menjen aludni, mint a partnere, lehet, hogy más a biológiai ritmusa, más a munkarendje, és így tovább. De ha azt vesszük észre, hogy már soha nem egy időben bújunk ágyba, akkor lehet, hogy eltávolodtunk egymástól, és nincs is kedvünk együtt lefeküdni. Az együtt heverészés örömét máskor is kiélhetjük, persze, ha van rá módunk, nem kell ahhoz, hogy este legyen.

Ha körülbelül egy időben megyünk lefeküdni, arra is nagyobb az esély, hogy még kényeztessük egymást elalvás előtt, lehet, hogy ezt napközben (főleg, ha gyerekeink is vannak, vagy nem élünk egyedül a lakásban) sokkal nehezebb megoldani.


2. Zárjuk a napot valami kellemes témával!

Ehhez nem kell együtt élnünk, egy jó éjt sms vagy csetelés is pont úgy megfelel. Ha még beszélgetünk valamilyen formában lefekvés előtt, akkor az nem a nehézségekről és égető problémákról szóljon, hanem valami örömteljes, megnyugtató téma legyen.


3. Ne feküdjünk le úgy, hogy haragszunk egymásra!

Talán távkapcsolatban még könnyebb megoldani, mint együtt élve... Persze, ha egy kapcsolat már ott tart, hogy mindenért haragszunk és képtelenek vagyunk megbocsátani, akkor elérkezett arra a pontra, hogy ideje szakítani, de lehet, hogy éppen azért is érkezik egy kapcsolat erre a pontra, mert a konfliktusokat nem sikerült időben kezelni.

Nagy problémákat nem tudunk lefekvés előtt megoldani, de legalább a kisebbeket beszéljük meg, vagy kérjünk bocsánatot.


4. Kütyüket kikapcsolni!

Már persze, ha nem azokon keresztül tartjuk a kapcsolatot... Együtt élő pároknál jó, ha az elalvás előtti percekben már nem használják a telefont és a tabletet, nem néznek tévét... De ha az egyikünk azonnal el tud aludni, a másiknak meg szüksége van még egy kis altató olvasmányra, akkor persze erre is legyen lehetőség. Nyilván nem az a dolog célja, hogy bárki is kényszernek élje meg, hogy neki most nem szabad azt tennie, amit szeretne, hanem az, hogy koncentráljon egy kicsit a párjára, és ne vonja el semmi a figyelmét.


5. Mondjunk egymásnak kedves dolgokat!

A kapcsolatok elején ez még általában magától megy, és nem kell külön kérni, de ha tartósan boldogok szeretnénk maradni, ne szokjunk le róla. Nem kell lépten-nyomon hajtogatni, hogy "szeretlek", de a kis bókok mindig jól jönnek. Egyáltalán nem gond, ha ismételjük magunkat, attól nem lesz kevésbé értékes a dicséret, ha többször mondjuk ki és halljuk.

Ezt egyébként távkapcsolatban ugyanúgy meg lehet tenni, írásban vagy szóban egyaránt.


6. Jó éjt puszi, ölelés, összebújás

Akár élő, akár virtuális az együttlét, a jó éjt puszi mindenképpen jólesik. Akkor is, ha egy lakásban, de nem egy ágyban alszunk, mert jobban pihenünk külön, mielőtt elbúcsúznánk, megölelhetjük, megcsókolhatjuk egymást.

Ha együtt alszunk, összebújhatunk és elalhatunk így is, bár sokak számára ez túl kényelmetlen elalváshoz, úgyhogy előbb-utóbb kibújnak az ölelésből. De maga az érzés, hogy egy kicsit dédelgettük egymást, nagyon megnyugtató.


+1: Szeretkezés

Vannak párok, amelynek tagjai minden nap szeretkeznek is elalvás előtt. Biztos, hogy nem a többség, mert egy hosszú távú kapcsolatban a heti 1-2 alkalom már jó átlagnak számít, de van, aki a napi szexre esküszik. Az biztos, hogy a kielégülésnél jobb altató nem létezik. Ha nem is minden este, olykor azért kerítsünk sort erre is, mikor nem vagyunk hozzá túl fáradtak.