Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Hogyan flörtölj sikeresen? Három tipp férfiaknak

Van, akinek a flörtölés úgymond a vérében van, semmit nem kell tennie, megy az magától. Úgy csinálja, mint aki levegőt vesz, belép egy helyre, és pár másodperc múlva már magára vonzza a nők tekintetét, megérinti őket, és azok nem tiltakoznak, elkerekedett szemekkel nézik, elhomályosul a tekintetük, igazgatják a hajukat, teljes természetességgel adják meg magukat a hódítónak. Annak, aki ért a nők nyelvén, aki pontosan érzi, mit kell tenni, hogyan kell nézni, mikor kell megkockáztatni az első érintést.

Az a baj, hogy az ilyen natúrtalentumok ritkák, és a legtöbb férfi nem tudja, mit kell tennie, mondania, hogyan kell viselkednie, ha fel akarja hívni magára egy neki tetsző nő figyelmét.

Nos, a dolog nem annyira bonyolult, mint hinnénk, nem kell hozzá se varázslónak, se földönkívülinek lenni. Nina Deißler, német flörtszekértő szerint legalábbis a recept nem túlságosan bonyolult. Három szabályt kell hozzá ismernünk.

1. A nők utálnak nemet mondani

A kislányoknak sokkal fontosabb, hogy mindenki helyeselje a viselkedésüket, hogy mindenki jót gondoljon róluk, mint a fiúknak. Egész kicsi koruktól feszülten figyelik a visszajelzéseket, és érzékenyen reagálnak arra, ha valaki nem kedveli őket. A nők nagy része főleg fiatalabb éveiben alapvetően utál nemet mondani, kellemetlen érzés számára, ha antipatikusnak tartják.

Egy ismeretlennek nemet mondani viszont sokkal könnyebb, mint egy ismerőst visszautasítani.

Így aztán, ha egy férfi túl hamar kényszerít egy nőt döntési helyzetbe, vagyis túl hamar nyomul rá a nőre egyértelműen, még mielőtt annak esélye lett volna mérlegelni, hogy kivel áll szemben, a nő sokkal könnyebben magára veszi a népszerűtlenség ódiumát, mint olyan esetben, amikor már közelebbről ismeri a jelentkezőt, és már csak azért is hajlandó neki esélyt adni, mert annyi időt áldozott rá.

Hány és hány alkalommal utasítanak vissza nők olyan fiúkat, akik alapvetően tetszenek nekik, csak türelmetlenségükben nem bírják kivárni, míg a nő megbarátkozik a gondolattal, és már nem érzi magát túl könnyű esetnek attól, ha közelebb engedi magához a férfit.

Flörtölni tehát csak óvatosan, nem ajtóstul a házba törve érdemes, ne legyünk túl egyértelműek, főleg kerüljük az erőszakos stílust, mert akkor szinte biztos a visszautasítás. Az erőszakosság és a határozottság természetesen messze nem ugyanaz, noha sokan keverik a kettőt, férfiként az egyik legnagyobb kihívás azt tudni, hogy hol a választóvonal. Tanuljunk meg a nő testbeszédéből olvasni!

 

2. A nők imádnak szórakozni

A legtutibb recept: nevettesd meg! Vagy legalábbis érd el, hogy elmosolyodjék. Teljesen ismeretlenként közeledni egy nőhöz valamiféle nagyképű, felvágós, humortalan stílusban nagyon ritkán eredményes. A jópofa, vicces főleg a slágfertig férfiak azonban elég könnyen levehetik a nőket a lábukról - persze egy nevetés vagy mosoly még messze nem jelenti azt, hogy a lány mindenre hajlandó. Ez csak a kezdet. Olyan, mint mikor valaki be akarja csapni az orrunk előtt az ajtót, de mi odatesszük a lábunkat, és nem hagyjuk - csak persze sokkal finomabb, civilizáltabb módszer.

A humor szerepéről korábban is írtam már, ez sem könnyű műfaj, hiszen nem mindenkinek van humorérzéke, és ez tényleg bajosan fejleszthető. De ha könnyedek, udvariasak, kedvesek vagyunk, ha nem telepszünk rá a nőre, nem lépünk be mindjárt az intim szférájába (nem húzódunk túl korán túl közel, hanem hagyjuk, hogy ő maga kívánja meg a közelségünket), akkor sokkal szívesebben fogja fogadni a társaságunk. Nem szabad semmi elsietni, akár a vadászatnál, csendesen, óvatosan, érzéssel kell becserkészni a vadat, különben elriasztjuk.

Az egyik legfontosabb dolog, hogy ne vegyük fel a kéregető, figyelmet, szexet kolduló lúzer szerepét, ne viselkedjünk úgy, mintha szükségünk lenne a kiszemelt nőre. Ez persze nem azt jelenti, hogy ignoráljuk, hogy tiszteletlenek legyünk, vagy pocskondiázzuk, isten ments. Sőt, csakis pozitív élményeket szabad nyújtanunk, hogy rendkívül jól érezze magát a társaságunkban. De viselkedjünk úgy, mint aki meg van győződve róla, hogy egy nő csak nyerhet azzal, ha őt megismeri. (Ne mondjuk ezt ki, mert nagyképűségnek hat, csak a viselkedésünkből legyen érezhető ez a meggyőződés.)

Egy kémregényben olvastam az egyik leghatásosabb flörtölési technikáról: a férfi nem tett mást, mint folyton elment oda, ahol a nő volt, és csak nézte. Egyszer virágot is küldött, de úgy tett, mint aki csak messziről akarja csodálni. Nem közeledett, nem próbált szóba elegyedni vele, csak ott volt, és nézett. Később már nem is nézett, úgy tett, mintha észre se venné a lányt, belemerült a könyvébe. A lány persze képtelen volt elviselni, hogy ki ne derítse, mit akar ez a titkozatos idegen, belesétált a profin előkészített csapdába.

Ez persze időigényes technika, de a flörtölés, ha tétje is van, már csak ilyen, türelemjáték, főleg, ha nem csupán szórakozni akarunk, hanem valóban meg szeretnénk ismerni valakit.

 

3. A nők észreveszik, ha görcsölsz

Ha flörtölsz, soha ne agyalj azon, hogy mit fogsz mondani. Se azon, hogy ő mit fog mondani, és hogy mi lesz, ha lepattint. Ha szorongsz, görcsölsz, hezitálsz, azt a nő egy másodperc töredéke alatt észre fogja venni, ugyanis az egész arckifejezésed, testtartásod csak úgy sugározza, mennyire nem vagy ura a helyzetnek, mennyire félsz. Egy rettegő férfi pedig nem vonzó.

Azok, akik nem jól flörtölnek, folyamatosan magukra gondolnak, arra koncentrálnak, hogy ők hogy érzik magukat és mit kellene tenniük, ahelyett, hogy belemerülnének a játékba... Esetleg csak szemeznének, úsznának az árral, arra gondolva, milyen csinos az a lány, és milyen kellemes dolog őt nézni. Hát még, ha vissza is néz.

A jó flörtölő nem agyalog állandóan azon, hogy mit kell tennie a sikerért - na persze, ő könnyű helyzetben van, neki automatikusan megy. Igen, a magabiztos, könnyed, derűs, humoros, extrovertált embereknek, akik már otthonról is azt hozzák, hogy ők szerethetők, kedvesek és kellemes a társaságukban lenni, valóban pofátlan mód könnyebb. De lehet tőlük tanulni, és ha sikeresek akarunk lenni, jobban tesszük, ha tényleg tanulunk is tőlük.

Az online ismerkedés során létrejött randik is jó gyakorlóterepet jelentenek: minél többet randizunk, annál könnyedebbé válik a viselkedésünk, rutinra teszünk szert, és a pozitív élmények erősítik az önbizalmunkat. Így már egy előzmény nélküli flörtölést is könnyebben fogunk kezdeményezni.