Hello popover Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet... Lorem ipsum dolor sit amet...

* common.systemMessage *

Rendben

Mégsem

Cookie beállítások
A honlapon a jobb élmény és a biztonság érdekében sütiket (cookie) használunk. További információk
  • Alapvető működést biztosító sütik
  • Beállításokat tároló sütik
  • Statisztikai sütik
  • Marketing célú sütik

Könnyű vacsora Valentin-napra

Nincs is személyesebb annál, mint amikor saját készítésű ajándékot adunk át, nem igaz? Lepd meg kedvesedet egy könnyed, egészséges vacsorával Valentin-napon, és zsebeld be a bókokat!
 
A helyzet a szokásos: egyszer csak nyakunkon a Valentin-nap, de már szinte lehetetlen asztalt foglalni a jobb éttermekben. Aggodalomra semmi ok, mert most mutatunk 2 olyan receptet, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is, finomak, egészségesek, és szinte minden diétába passzolnak.



 
VALENTIN SALÁTA HALPOGÁCSÁVAL

Hozzávalók

    eisberg Love mix
   300 g tengeri süllő vagy szálka nélküli hal
   1 cukkini
   1 csomag pertezselyem
   1 kápia paprika
   3 tojás
   100 g zsemlemorzsa

Az öntethez:

   eisberg joghurtos öntet
   3 ek céklalekvár vagy 2 cékla





Elkészítés:

A tengeri halfilét szeleteld fel külön deszkán. A petrezselymet, a kápia paprikát, a cukkinit vágd apróra a felszeletelt vágott halfilével együtt  öntsd egy tálba. Sóval, borssal megszórjuk. A tálba még üss bele három tojást, és szórd meg az egészet egy adag zsemlemorzsával. Keverd össze a pépet, majd ha készen van, formázz belőle tetszőleges méretű pogácsákat és süsd ki hirtelen forró olívaolajon. Mindkét oldalát 2-2 percig kell sütni. A céklalekvárt és az eisberg joghurt öntetet turmixold össze, míg szép babarózsaszín nem lesz. A céklalekvárt sima ecetes, vagy konzerv céklával is lehet helyettesíteni. Ha kész a dresszing, öntsd az eisberg salátamixre és tálald a friss, ropogós halpogácsákkal.
 
 

GYÖMBÉRES-MÉZES DRESSZING PÁROLT ZELLERREL

Hozzávalók:
1 csomag eisberg Love Mix

   1 db közepes zellergumó / esetleg friss zellerszárral
   6 db aszalt paradicsom
   1 teáskanál pucolt gyömbér
   1 teáskanál méz
   4-6 db füstölt fürjtojás
   4 evőkanál olívaolaj
   1 teáskanál balzsamecet
   só
   őrölt bors



Elkészítés:
A pucolt megmosott zellert vágd nagyon vékony csíkokra, majd forrázd le sós forró vízben 1-2 perc alatt. Szűrd le és hagyd kihűlni. A pucolt gyömbért sóval, borssal pépesítsd, és készíts belőle dresszinget a mézzel, a balzsamecettel, és az olívaolajjal összekeverve. Az öntetet kanalazd a salátára, a puha zellert halmozd rá, és a fürjtojással, illetve aszalt paradicsommal díszítsd.




A honlapon a jobb élmény és a biztonság érdekében sütiket (cookie) használunk. További információk